4. Maj Kollegiets logo med frihedsfarverne blå, rød og hvid.

Kollegielivet

Her kan du læse om livet på kollegiet, inklusiv den sociale struktur med køkkener, fælles faciliteter og traditioner.

Køkkener

Kollegiet er opdelt i 7 gange eller køkkener med 8-13 værelser hver. Ved indflytning starter man med at flytte på "P7" hvorefter man efter nogle måneder flytter ind på en af de andre køkkener (dette gælder ikke for Hassagers Kollegium). Køkkenerne er:

 • Anden etage:

  • P7

  • Friheden

 • Første etage:

  • Vest

  • Midt

  • Øst

 • Stueetage:

  • Organ

  • Hassager

Hver gang har sit eget køkken. Hver beboer har sit eget skab og hylde i køleskabet. Køkkenerne har fælles bad med tre brusere (inkl. forhæng) der oftest også deles med et andet køkken. Siden 2019 har kollegiet nyt godt af et blødtvandsanlæg, som reducerer kalkmængden i vandet.

Alle køkkener gør brug af en madklubsordning hvor man skiftes til at lave mad til hinanden og organiserer fælles indkøb af ting som alle på køkkenet kan bruge. Madklubsystemet er en meget central del af kollegielivet og det er derfor en god idé at øve sig på madlavning inden man flytter ind, især hvis det er første gang man flytter hjemmefra.

Fælles faciliteter

Kollegiet har mange fællesrum, som alle har adgang til. Der er dagligstue og festsal, der bruges til fester og andre fælles aktiviteter. Der er to TV-rum, hvor der tit ses serier og film. Læsesalen kan benyttes, hvis man har brug for ro til at studere. I kælderen er der musikrum og motionsrum til adspredelse. Kælderen har også et vaskerum med to vaskemaskiner til tøjvask. Kælderen fungerer samtidigt som cykelkælder med tilhørende værksted. Udover det har kollegiet også en stor have.

Traditioner og aktiviteter

Kollegiets traditioner går for det meste langt tilbage. Hvert år afholdes der fire store officielle fester: Fastelavnsfesten, 4. Maj festen, 18. September festen og julefrokost. Køkkenerne skiftes til at holde de store fester. Udover de store fester er der masser af uofficielle fester: Nytårsfesten, gangkrawl, køkkenkrawl, kulturaften, grillarrangementer, fødselsdagfester, kandidatfester og sommerfester.

Der afholdes også et sportsstævne i september for samtlige 4. Maj Kollegier i Danmark, hvor kollegierne dyster i forskellige kategorier.

Alumnerne fortæller om kollegielivet

Du kan høre alumnerne selv fortælle om livet på kollegiet i dette interview fra Frederiksberg Lokal TV:

Copyright © 2023 4. Maj-/Hassagerkollegiet
Frederiksberg Bredegade 13B, 2000 Frederiksberg