Ofte Stillede Spørgsmål
Her er spørgsmål som eforen og kollegiebetjenten er blevet stilt så mange gange at det er nemmere at svare dem på forhånd. Før du kontakter kollegiet bedes du tjekke om svaret på dit spørgsmål er til at finde her.
Jeg har problemer med at ansøge! Hvad gør jeg?
Forsøg med en anden browser, helst Firefox eller Google Chrome. Husk også at du maksimalt kan uploade 20 filer af højst 20 MB. En meget langsom internetforbindelse kan dog have problemer med at uploade 20 MB. Sørg for at have en god forbindelse - brug fx tråd frem for WiFi. Hvis du stadig ikke kan ansøge, skriv da til eforen på email eforjesper@gmail.com.
Jeg har lavet en fejl i min ansøgning! Kan jeg ansøge igen?
Ansøg blot igen og sørg for at alle nødvendige oplysninger indgår i den nye ansøgning. Din gamle ansøgning vil som udgangspunkt ikke blive betragtet.
Er der stadig fortrinsberettigelse for børn og børnebørn?
I den gældende Fundats fra 2021 findes begrebet fortrinsberettigelse ikke længere. Alle har altså gennem den motiverede ansøgning en reel mulighed for at blive optaget og det gælder i sagens natur også oldebørn af modstandskæmpere. Optagelseskriterierne findes i § 4. i Stk 4.3, hvor der står skrevet at veldokumenterede og velmotiverede ansøgninger fra slægtninge til deltagere i frihedskampen med særligt belastende modstandsarbejde prioriteres. Men der findes altså ikke længere en fundatsbestemt fortrinsberettigelse. I det nye ansøgningsskema er der gennem den motiverede ansøgning mulighed for at oplyse om eventuelle familiemæssige relationer. For børnebørn er det desuden muligt at afgive særlig dokumentation.
Er der stadig børnebørn af frihedskæmpere der søger ind på kollegiet?
Ja. Eksempel på hvordan det kan lade sig gøre: Bedstefar til ansøgeren er 25 år gammel i 1945. Han får et barn i en alder af 40, i 1960. Ansøgerens forælder får et barn i en alder af 40, i 2000. Den fortrinsberettigede ansøger er dermed 20 år gammel i år 2020.
Hvornår får jeg svar på min ansøgning?
Kollegiets Optagelsesudvalg giver alle ansøgere besked via e-mail om hvordan de er prioriteret inden udgangen af juni måned. Vi modtager desværre langt flere ansøgninger end vi har ledige værelser. Derfor vil de 30 øverst prioriterede få at vide hvordan de er prioriterede med henblik på indflytning i løbet af det kommende tildelingsår, efterhånden som værelserne fraflyttes. Der er løbende udflytninger og kun ganske få ansøgere kan forvente et tilbud om indflytning ved semesterstart. Men vi forventer at give et indflytningstilbud til de 30 øverst placerede i det kommende tildelingsår fra juli til og med juni i det kommende år.
Hvor mange værelser bliver ledige om året?
I gennemsnit er der ca. 20-25 værelser der genudlejes hvert år.
Skal jeg være optaget på et studie for at få en plads på kollegiet?
Ja, men du kan godt ansøge om en plads inden da, hvis du forventer at blive optaget på dit studie til det tidspunkt hvor du vil få et værelse.
Kan mine forældre/bedsteforældre ansøge/kontake kollegiet for mig?
Vi beder potentielle ansøgere om selv at ansøge og/eller tage kontakt til kollegiet, trods de gode hensigter som familie sikkert har.