4. Maj Kollegiets logo med frihedsfarverne blå, rød og hvid.

Ofte Stillede Spørgsmål

Her er spørgsmål som eforen og kollegiebetjenten er blevet stilt så mange gange at det er nemmere at svare dem på forhånd. Før du kontakter kollegiet bedes du tjekke om svaret på dit spørgsmål er til at finde her.

Har jeg mulighed for at få et værelse hvis jeg ikke er fortrinsberettiget?

Der er ingen regler der forhindrer det, men i praksis nej. Kollegiet modtager fortsat så mange fortrinsberettigede ansøgninger at alle der kommer ind er fortrinsberettigede. Dette forventes at fortsætte til ca. omkring år 2025, men er svært at forudsige.

Er der stadig børnebørn af frihedskæmpere der søger ind på kollegiet?

Ja. Eksempel på hvordan det kan lade sig gøre: Bedstefar til ansøgeren er 25 år gammel i 1945. Han får et barn i en alder af 40, i 1960. Ansøgeren forælder får et barn i en alder af 40, i 2000. Den fortrinsberettigede ansøger er dermed 20 år gammel i år 2020.

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Kollegiets optagelsesudvalg finder typisk kommende års alumner inden udgangen af juni. Alle ansøgere får besked om de er optaget eller ej.

Hvor mange værelser bliver ledige om året?

I gennemsnit er der ca. 20-25 værelser der genudlejes hvert år.

Skal jeg være optaget på et studie for at få en plads på kollegiet?

Ja, men du kan godt ansøge om en plads inden da, hvis du forventer at blive optaget på dit studie til det tidspunkt hvor du vil få et værelse.

Kan mine forældre/bedsteforældre ansøge/kontake kollegiet for mig?

Vi beder potentielle ansøgere om selv at ansøge og/eller tage kontakt til kollegiet, trods de gode hensigter som familie sikkert har.

Copyright © 2022 4. Maj Kollegiet Frederiksberg
Frederiksberg Bredegade 13B, 2000 Frederiksberg